Втори депутатски имунитет е на път да поиска главният прокурор

...
Втори депутатски имунитет е на път да поиска главният прокурор
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска втори имунитет – този път на депутат от ДПС

Втори депутатски имунитет е на път да изиска основният прокурор Иван Гешев. Предложението за това е на Софийската градска прокуратура и се отнася до народния представител от Движение за права и свободи Димитър Аврамов.

Срещу него тече остаряло наказателно гонене за търговия с въздействие.

Аврамов е народен представител към този момент в няколко национални събрания и прокуратурата желае имунитета му във всяко едно от тях, с цел да продължи делото. То стартира в Специализирания съд, а след закриването му се трансферира в Софийския градски.

Депутатът е упрекнат в това, че през 2012 година е изискал от предприемач – аграрни производител – сумата от 220 000 лв. и право да употребява земите му, а в подмяна да упражни нелегално въздействие над длъжностни лица в Монтана за взимане на решения в интерес на предприемача.

Димитър Аврамов бе задържан за този случай през 2012 година, когато бе народен представител за първи мандат – от ГЕРБ. Партията го изключи от редиците си, след което Движение за права и свободи го приобщи трайно.

Това е вторият депутатски имунитет, който прокуратурата желае в 49-ото Народно заседание. Първият е на някогашния състезателен министър и сегашен фаворит от „ Продължаваме промяната “ Радостин Василев.

По закон обвинителите са длъжни публично да изискат от Народното събрание имунитета на депутат, с цел да стартира наказателно гонене против него. Депутатът може да се откаже самичък от отбраната си или въпросът да бъде решен с гласоподаване от пленарната зала.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР