Втори денв МВР се провежда изслушване на всички регионални директорина

...
Втори денв МВР се провежда изслушване на всички регионални директорина
Коментари Харесай

Рашков: Регионалните директори на МВР се изслушват и оценяват за свършеното през годината

Втори ден в Министерство на вътрешните работи се организира чуване на всички районни шефове на министерството за свършеното през годината. Това сподели вътрешният министър Бойко Рашков пред депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност. По думите му на съображение извършеното чуване ще се дава оценка за работата на съответните дирекции, в това число и лична.

Бойко Рашков уточни, че на база математически модел с включени съществени параметри ще се направи извод дали да се подхващат дейности по съкращаване на състава на Министерство на вътрешните работи и смяна на равнищата на съответните полицейски структури - дали да бъде полицейски сектор, районно ръководство или друго.

"Ще предложим модел на разискване и, при утвърждение в болшинството, ще пристъпим към промени, само че считаме, че е необходимо ", сподели Рашков. Той добави, че това се постанова поради несъответствия в равнищата на престъпност, броя на популацията в съответния регион и броя на чиновниците в полицейската конструкция.

По мотив мигрантския напън министърът разяснява, че сега той е намалял в пъти спрямо данните от преди три-четири месеца. Едно от обясненията са метеорологичните условия. Рашков означи, че арестуваните мигранти са най-много от Афганистан.

Във връзка с концепцията Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на население " да излезе от структурата на Министерство на вътрешните работи, Бойко Рашков разяснява, че това е решение на Народното събрание. Той добави, че с тази смяна ще се сътвори нова конструкция, която да се занимава със характерни действия и би била добре механически съоръжена и кадрово обезпечена. По думите му изваждането на дирекцията от Министерство на вътрешните работи ще засегне към 8-9 хиляди чиновници.

Той добави, че през днешния ден на съвещание на Министерския съвет е било направено предложение от министъра на превоза да се закупят медицински хеликоптери за действия по избавяне.

Източник:БТА,Дарик

Коментирай

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР