Втори ден второкласният път между селата Соколовци и Бостина е

...
Втори ден второкласният път между селата Соколовци и Бостина е
Коментари Харесай

Срутище затвори второкласен път в Смолянско

Втори ден второкласният път сред селата Соколовци и Бостина е затворен поради срутила се голямо количество скална маса. Това е пътят от разклона за Пампорово през прохода Рожен до Смолян, през който се движат и тежкотоварни коли.
Късно през вчерашния ден бе изпратено известие до медиите, че за вечерта придвижването ще бъде пуснато в едната лента, а на идващия ден ще продължи почистването му, само че секторът си остана затворен. 
" Снощи, когато алпинистите пристигнаха от Своге, една голяма скална маса се срути на пътя и го затвори целия. За да не стане някоя пакост през нощта, се взе решение секторът да остане затворен, с полицейски екипи, които да не позволяват прекосяването ", съобщи зам.-областният шеф Адриан Петров.

Той добави, че 10 алпинисти работят от тази заран.
" Започнали са в 8 часа да обрушват скални парчета, които не престават да стърчат от горната страна. Има още една огромна канара, която би трябвало да бутнат, надлежно долу да я разтрошат с пневматичен чук, с цел да я изкарат отвън пътното платно. И сега се работи. Очакваме до 14 часа придвижването да бъде пуснато в двете ленти. След това алпинистите ще създадат оглед в другите места и в случай че е нужно, да се направи обрушване ", добави Петров.  
Движението се реализира по обходен маршрут: Проглед - Пампорово - Смолян и назад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР