Втори ден в акваторията на Варненския залив продължава международната регата

...
Втори ден в акваторията на Варненския залив продължава международната регата
Коментари Харесай

Във Варненския залив продължава международната регата за екипажи с килови яхти Кор Кароли

Втори ден в акваторията на Варненския залив продължава интернационалната регата за екипажи с килови яхти Кор Кароли. Регатата се организира в памет на капитан Георги Георгиев – първият българин, участник в трансатлантическа регата през 1976 година.

Слънчевото време и подобаващото неспокойствие на морето помогнаха на екипажите да започват сполучливо в гонката „ Срещу и по вятъра “, която е втора за тазгодишното издание. Новото тази година е, че няма да има гонка от Варна до Бургас и назад, тъй като разпределението на дните не разрешават да се проведат две дълги гонки.

" Както всяка година всички на драго сърце вземат участие и идват с готовност. 00:18 – Тази година участниците са 27- 28 лодки досега са записани, чакам да станат малко повече.....Всички са от България, нямаме задгранични състезатели, някои лодки са под непозната байрак, само че са с български екипажи " съобщи в изявление за Българска национална телевизия кап. Тома Томов, уредник на регатата.

В петък и събота предстоят гонките Варна - Свети Влас - Варна и от Варна до пясъчната плитчина Аладжа банк и назад. Награждаването и закриването на регатата са в неделя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР