Втори ден Северна Корея изстрелва ракети, за да покаже военните

...
Втори ден Северна Корея изстрелва ракети, за да покаже военните
Коментари Харесай

Напрежението расте: Северна Корея продължава с ракетните си опити

Втори ден Северна Корея изстрелва ракети, с цел да покаже военните си благоприятни условия, и провокира напрежение в района на Японско море.

В четвъртък заран комунистическата страна е изстреляла междуконтинентална балистична ракета (ICBM), само че тя се e провалила по време на полета, оповестяват южнокорейските военни. Това е седмото изтрелване на такава ракета за тази година и идва на фона на опасенията, че Пхенян скоро ще тества свое нуклеарно оръжие.

Около 07:40 часа сутринта Северна Корея е задействала една ракета с отдалечен обхват и две балестични ракети с дребен обхват. Изстрелванията накараха японското държавно управление да издаде рядко срещано предизвестие за изключителна обстановка за жителите на някои от северните региони на страната, като им сподели да останат на закрито. За оповестяване на ситуацията бяха употребявани радиостанциите и публичните високоговорители в района.

Първоначално Токио съобщи, че ракетата е прелетяла над Япония, само че по-късно министърът на защитата Ясуказу Хамада съобщи, че тя " не е пресякла японския архипелаг, а е изчезнала над Японско море ". По-късно министър председателят Фумио Кишида осъди " повтарящите се изстрелвания на ракети ", определяйки ги " безсрамие ".

Според Съединени американски щати севернокорейските опити съставлява риск за интернационалния мир и сигурност. В сряда Пхенян изстреля общо 25 ракети от разнообразни типове, в това число една, която се приземи покрай водите на Южна Корея - деяние, което президентът Юн Сук-йол дефинира като " териториална инвазия с ракета ".

За първи път след разделянето на полуострова през 1945 година севернокорейско оръжие се приземява толкоз покрай Южна Корея, на 26 км от северната гранична линия.

Междувременно южнокорейската войска заяви, че удължава взаимното военновъздушно обучение с американските войски на фона на възходящото напрежение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР