Втори ден продължават сблъсъците между ГЕРБ и БСП по въпроса

...
Втори ден продължават сблъсъците между ГЕРБ и БСП по въпроса
Коментари Харесай

Скандал между БСП и ГЕРБ: Имало ли е договорени министри от левицата с първия мандат

Втори ден не престават конфликтите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия по въпроса дали още с първия мандат е имало контрактувано държавно управление и министри с присъединяване на левицата . Информацията разгласи през вчерашния ден Бойко Борисов след гласуването на новия кабинет.

Преговорите с Българска социалистическа партия бяха в много напреднала фаза , обсъждани бяха на разнообразни равнища с разнообразни преговорни имена за министри, в това число и това на Свиленски ", съобщи Деница Сачева от ГЕРБ.

„ Призовавам Борисов да спре да лъже ! Призовавам да не кара и неговите народни представители да вършат същото по студията, когато идват при вас, и по медиите, госпожа Сачева персонално “, отговори пред публицисти заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски .

“Тези неща не бяха контрактувани, само че споделям, че в разнообразни стадии на договарянията е имало разнообразни имена, които бяха подавани в преговорните екипи и договарянията бяха напреднали. Обяснението на Българска социалистическа партия, че ние сме споделили едно пред Има Такъв Народ, а пред тях друго не е по този начин ”, сподели още Сачева. “БСП отхвърлиха с първия мандат и ние преценихме, че с 116 депутата няма по какъв начин да създадем устойчиво държавно управление ”, напомни още Сачева.

„ Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри, в никакъв случай не е говорила за министерства, в никакъв случай не е поставяла въпроса с имена . Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър “, съобщи в отговор Георги Свиленски, заобиколен от част от екипа, с който са взели участие в договарянията. " Интригите, които се пробва да вкарва Борисов, са само да отклонят вниманието от претенции му имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която сформираха с „ Продължаваме промяната “, добави той.

Относно поисканите имунитети на народни представители, измежду които на Бойко Борисов и Кирил Петков, Свиленски разяснява, че би трябвало да си ги дадат непринудено .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР