Втори ден продължават протестите пред болница Пирогов с настояване за

...
Втори ден продължават протестите пред болница Пирогов с настояване за
Коментари Харесай

Продължават протестите пред Пирогов с настояване за оставка на директора

Втори ден не престават митингите пред болница " Пирогов " с гледище за оставката на шефа лекар Валентин Димитров, до момента в който бъде направена справедлива инспекция на събитията към гибелта на 15-годишната Даная. Момичето умря там преди няколко месеца - след контузия на главата

 

Нов митинг пред " Пирогов " с искане за отстраняването на шефа
Родители желаеха оставката на шефа на " Пирогов "
И през днешния ден родители пристигнаха да поддържат Ани Стоянова, майка на умрялата. Стоянова е пред болничното заведение от рано сутринта с плаката на умрялата си щерка. Хората не престават да упорстват за оставката на лекар Димитров, който, по време на вчерашната си среща с майката, е декларирал, че няма да напусне поста.

 

Стоянова показа:
" Аз считам, че той би трябвало да поеме отговорност. Пак дублирам, аз нямам никакви искания по здравната част, нямам искания по това по какъв начин е осъществена интервенцията, по какъв начин е лекувана и по този начин нататък, имам искания по организацията, неприятната организация, мениджмънта и следенето на случая и закъснялата интервенция ".

Резултатите от втората инспекция, която сега Агенция " Медицински контрол " прави по случая с Даная, се чакат до дни.

 
Днес от Столичната лекарска гилдия разпространиха позиция, с която приканват министърът на опазването на здравето и спорещите страни за неотложно нормализиране на ситуацията в лечебното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР