Втори ден продължава мащабната акция за цялостното почистване на квартал

...
Втори ден продължава мащабната акция за цялостното почистване на квартал
Коментари Харесай

Продължава акцията по почистването на „Столипиново” ВИДЕО+СНИМКИ

Втори ден продължава огромната акция за цялостното разчистване на квартал „ Столипиново ” и слагането на контейнери за боклук. Припомняме, че след сезиране на основния прокурор на Република България Иван Гешев от поданици на Пловдив, бе разпоредена инспекция по реда на надзора за правда, която е била осъществена от Окръжна прокуратура-Пловдив.  

Мащабните дейности по разчистването на квартала стартираха на 23 март, като ще продължат до 26 март. Вчера стана ясно, че 16 противозаконни сметища са били открити в хода на инспекцията, която траеше до преди една седмица в Столипиново.

„ Акцията я започнахме през вчерашния ден, продължаваме и през уикенда. Вие сами виждате, че съдовете са празни и всекидневно се обслужват. Всичко е почистено около тях, а отпадъците се изхвърлят на сметището в Цалапица ”, разяснява пред  Надя Цветкова - отговорник на OП „ Чистота ”.





Вчера заместител окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов съобщи, че инспекцията демонстрира, че всеобщо контейнерите стоят празни, а боклукът се изхвърля край тях.

Цветкова насочи апел към жителите на квартала, да изхвърлят упадъка в контейнерите, а не около тях, с цел да се заобикаля скупчването на отпадък, което да основава нерегламентирани сметища в огромна част от регионите в Столипиново.

От шефа на Оперативна програма „ Чистота “ Димитър Георгиев пък стана ясно, че са сложени 50 нови контейнера, само че казусът е в дребните улички, където не може да влиза профилираната техника. В квартала се чисти 7 дни в седмицата, като единствено за няколко дни са извозени близо 150 тона отпадък, съобщи още той.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР