Втори ден продължава борбата с горския пожар на остров Закинтос.

...
Втори ден продължава борбата с горския пожар на остров Закинтос.
Коментари Харесай

Втори ден на борба с горския пожар на о. Закинтос

Втори ден продължава битката с горския пожар на остров Закинтос. Гръцките управляващи са в подготвеност да изтеглят туристи оттова. Заради мощния вятър в южната ни съседка е в сила  предизвестие за огромен риск от пожари.
Гражданска отбрана изпраща известия, че регионите покрай границата с България в област Еврос са с нараснал риск през днешния ден от пожари. До град Александруполис гори гора.
В акцията от рано тази заран се включиха самолети и хеликоптери, с цел да се загасят дейните огнища, оповестяват огнеборците.
Под надзор, но  не  изцяло загасен е пожарът до границата с България в област Родопи.Мащабен е през днешния ден пожарният фронт на остров Закинтос, където огнеборците гасят към този момент втори ден.
В подготвеност да изтеглят хора са кораби на морска защита и частни яхти. Властите приканват за извънредно внимание от страна на туристите, само че няма още заповед за евакуация.
Огнеборците споделиха, че ще съумеят да пресекат пътя на огъня към туристически места.
Премерът Мицотакис  и министърът на гражданска отбрана Кикилиас  насочиха послание към гърците и гостите в страната, че опасността от пожари е дейна и в идващите дни.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР