Втори ден поред, в 17.00 часа днес започна протест пред

...
Втори ден поред, в 17.00 часа днес започна протест пред
Коментари Харесай

Втори ден граждански протест пред парламента

Втори ден подред, в 17.00 часа през днешния ден стартира митинг пред постройката на Народното събрание. Събралите се демонстрираха недоволството си от политическата система и желаеха смяната ѝ. За разлика от през вчерашния ден, обаче, когато протестиращите наброяваха към 300 души, през днешния ден те бяха едвам към 30, съобщи кореспондент на Actualno.com.
За уредници на демонстрацията се оповестиха две цивилен организации - " Единни за смяна " от Видин и Движение " Орлов мост ". Те бяха подкрепени от някогашния народен представител от " Патриотичен фронт " Димитър Байрактаров.

Протестът бе проведен в обществените мрежи. Някои от по-радикалните хрумвания на уредниците пък са предизвикателство на конституционна рецесия, прекратяване на конституцията и раздробяване на всички политически партии.

Протестиращите желаеха оставката на държавното управление и разформироване на Народното събрание. Те се оповестиха и за това България да стане президентска република, а Народното събрание да бъде разграничено на две камари от 120 мажоритарно определени депутати.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР