Втори ден от визитата на американския държавен секретар в Китай След

...
Втори ден от визитата на американския държавен секретар в Китай
След
Коментари Харесай

Затопляне: Блинкен разговаря със Си Дзинпин по конкретни въпроси

Втори ден от визитата на американския държавен секретар в Китай

След часове на спекулации, президентът на Китай Си Дзинпин одобри за диалози американския държавен секретар Антъни Блинкен. Срещата беше под въпрос, откакто до последния миг Държавният департамент не беше удостоверил, дали китайският водач ще беседва с Блинкен.

Това е първа среща сред Си и американски държавен секретар от 2018 година насам . В началото на полемиките президентът съобщи, че чака от Блинкен да има по-голям позитивен принос за стабилизирането на връзките САЩ- Китай.

" Взаимодействието сред страните постоянно би трябвало да се основава на взаимно почитание и откровеност ", сподели Си и добави, че се надява визитата на Блинкън да помогне за " стабилизирането на китайско-американските връзки ". 

По-рано през днешния ден Антъни Блинкен се срещна с най-високопоставения посланик на Китай - Ван И. А през вчерашния ден той беседва и с китайския външен министър Цин Ган. Основните тематики на полемики по време на двудневната аудиенция са обстановката в Тайван, комерсиалните връзки и спазването на човешките права. Експерти разясняват, че в случай че не бъде реализиран пробив по тематиката Тайван, може да се чака даже боен конфликт сред суперсилите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР