Втори ден от срещата на Г-20 на остров Бали -

...
Втори ден от срещата на Г-20 на остров Бали -
Коментари Харесай

Втори ден от срещата на Г-20 в Бали, Макрон ще разговаря със Си Дзинпин и Ердоган

Втори ден от срещата на Г-20 на остров Бали - съветската военна експанзия в Украйна и произлизащите от това последици са акцент в диалозите на водачите на форума.

Френският президент Еманюел Макрон ще беседва с сътрудниците си от Китай и Турция - Си Дзинпин и Реджеп Ердоган. В отсъствието на съветския държавен глава Владимир Путин се наблюдават изявите на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Европа би трябвало да избегне свръхзависимост от Китай, съобщи в коридорите на срещата на Г-20 ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

По думите му единственият метод да се прекратят продоволствената и енергийната рецесия е Русия да спре " безсмислената война " и да съблюдава устава на Организация на обединените нации.

" Абсолютно съм уверен, че би трябвало да използваме срещите си през днешния ден и на следващия ден, както и неофициалните контакти по време на форума на Г-20, с цел да убедим сътрудниците си да окажем по-голям напън върху Русия. Защото Хартата на Организация на обединените нации, правилата на суверенитета, концепцията, че не е задоволително да се пробват да се трансформират границите със мощ в интернационален проект, би трябвало да се споделят от всички ", съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР