Втори ден напрежение в политическите среди след новите мерки. Лидери

...
Втори ден напрежение в политическите среди след новите мерки. Лидери
Коментари Харесай

Костадин Ангелов за сертихикатите: Това е един отчаян опит да се залъжат хората

Втори ден напрежение в политическите среди след новите ограничения. Лидери сложиха акцент върху зелените документи и условията при издаването им.

А след настояванията за оставка на здравния министър отляво и отдясно, се чу ново искане - Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

Бившите ръководещи от ГЕРБ ще сезират европейските институции поради готвените промени от служебния кабинет и изискванията за издаване на зелен документ, съобщи Нова тв.

„ Това е един обезверен опит да се залъжат хората, че са получили доста огромна част от тях зелени документи и могат да се движат свободно. Това не е амбалажна хартия в селска бакалия. Това е европейски документ ”, сподели някогашният здравен Костадин Ангелов.

Борисов сподели личния си документ и обвърза протичащото се с идния президентски избор.

„ Абсолютна недомислица, специалистите не желаят да се подписват, единствено подчинените им под напън. Имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши ”, сподели водачът на ГЕРБ.

Атаката към служебната власт разяснява министър председателят - Стефан Янев.

„ Налагал мнение или напън? Не одобрявам сходен тип обвиняване. Ако някой е споделил нешо сходно - да го потвърди ”, сподели Янев.

Според „ ИТН ” служебния кабиент не се оправя дейно със здравната рецесия и има пробойни в новата заповед.

„ При такова ниско имунизационно покритие от 20% това въвеждане на зеления документ сега има дискриминиращ резултат. Не съм надалеч от мисълта че има незаконосъобразност на част от тази заповед ”, сподели Радостин Василев.

А от „ Демократична България ” желаеха президентът да приключи акцията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

„ Кризата е сериозна и тя изисква по-широка социална поддръжка. Да бъдат разисквани всички ограничения, с цел да се търси по-широка социална поддръжка и консенсус ”, сподели Атанас Атанасов.

Напрежението поради усложнената обстановка, изключително на прага на изборите, може да има последствия, счита Христо Иванов.

„ Самото държавно управление в действителност не приложи личния си проект. И това основава едно равнище на безпорядък. И това е повода заради, която желаеме Радев да поеме отговорност и водачество за своето държавно управление за метода на въвеждане на ограниченията ”, споделя Иванов.

„ Направихме нужното да отложим използването на по-строги ограничения до последния вероятен миг. От позицията, която заемам - съхраняването на човешкия живот, на жизнеността на нацията за мен е главен приоритет и аз съм податлив да понеса цялата политическа отговорност в това отношение “, съобщи служебният министър председател.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР