Втори ден на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел.Много

...
Втори ден на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел.Много
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат евентуални общи поръчки на газ и петрол

Втори ден на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел.

Много по-дълго от плануваното европейските водачи разискват през днешния ден ограничения за справяне с високите цени на силата. Все още не се знае по кое време ще завърши срещата. Дискусиите не престават и към 18 ч.

Евролидерите разискват възможни общи поръчки на газ и нефт, сходно на тези на имунизациите против COVID-19, както и въпроса дали да има таван за цените на силата.

В Брюксел министър председателят Кирил Петков и американският президент Джо Байдън са разискали тематиката за корупцията на Балканите като инструмент, употребен от съветския президент Владимир Путин за пробутване на неговите лични ползи. Двамата разговаряха нощес в границите на форума в Брюксел.

По-рано през днешния ден американският президент Джо Байдън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подписаха съглашение за спомагателни доставки на полутечен газ от Съединени американски щати за Европейския съюз.

" Ние се обединихме за това да бъде понижена зависимостта на Европа от съветска сила. Путин употребява съветските енергийни запаси, с цел да сплашва и манипулира съседите си. Използва приходите за военната си машина. Ето за какво по - рано този месец разгласих, че Съединените щати ще забранят целия импорт на съветска сила, с цел да стане ясно, че американският народ няма да е част от субсидирането на бруталната и неоправдана война на Путин против украинския народ.....Съединените щати приветстваха поетия от Европейския съюз ангажимент за внезапно понижаване на зависимостта от съветски газ. Днес се споразумяхме за взаимен проект за осъществяване на тази цел, до момента в който ускоряваме напредъка си към сигурна, чиста сила в бъдеще. ", съобщи Джо Байдън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР