Втори ден на срещата на най-високо равнище Европейски съюз -Арабска

...
Втори ден на срещата на най-високо равнище Европейски съюз -Арабска
Коментари Харесай

Втори ден на срещата на най-високо равнище ЕС - Арабска лига

Втори ден на срещата на най-високо ниво Европейски съюз -Арабска лига в египетския курорт Шарм Ел Шейх, в която взе участие и министър председателят Бойко Борисов.

Подробностите от специфичните ни пратеници Ирина Цонева и оператора Владимир Богдански.

Втори ден на този първия по рода си конгрес на върха сред Европейския съюз и страните от Арабската лига. Днес във фокуса на вниманието на водачите тук са търговско-икономическите връзките и взаимното съдействие в областта на сигурността, миграцията и защитата.

Както в границите на форума, по този начин и по време на всички свои двустранни срещи тук в Шарм Ел Шейх с арабски и европейски водачи, министър-председателят Бойко Борисов акцентира какъв брой общи проблеми имат страните от Европейски Съюз и тези от Арабската лига и в този подтекст посочи нуждата от отбягване на нови разлики и борби на етническа и културна основа.

По-рано тази заран министър председателят Бойко Борисов организира и двустранна среща с външния министър на Кралство Суадитска Арабия. Те разискаха съдействието в сферите на търговията, вложенията и енергетиката. Бойко Борисов съобщи, че Суадитска Арабия е значим външно-икономически сътрудник на България и за страната ни е значимо да надграждаме капацитета в областта на вложенията.

По-късно през днешния ден изявление пред форума ще има и българският министър-председател Бойко Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР