Втори ден хиляди британски медицински сестри и здравни екипи, работещи

...
Втори ден хиляди британски медицински сестри и здравни екипи, работещи
Коментари Харесай

Втори ден хиляди британски здравни екипи стачкуват

Втори ден хиляди английски медицински сестри и здравни екипи, работещи в коли за спешна помощ, са в стачка поради ниско възнаграждение и за момента се отзовават единствено на най-спешните случаи.

Първата им стачка беше през декември, а още протестни дейности са планувани по-късно през януари. Работещи в доста браншове в Обединеното кралство , в това число опазване на здравето, пощенски услуги и жп превоз, през последните месеци стачкуват поради инфлацията, показва Ройтерс.

Журналисти и депутати от опозицията неведнъж питаха премиера на Англия Риши Сунак дали употребява Националната здравна работа (НЗС) или частни здравни услуги, които се отзовават по-бързо. След като дълго не споделяше дали е употребявал услугите на НЗС, която сега е в сериозно положение, през днешния ден Сунак призна, че в предишното е получавал частно лекуване.

Някои критици настояват, че Сунак  - един от най-богатите политици в историята на страната, не е наясно, че служащите се нуждаят от по-високо възнаграждение поради инфлацията. Те се усъмниха също дали министър председателят е в положение да разбере проблемите на Националната здравна работа, в случай че той и фамилията му не употребяват нейните услуги.

По време на седмична сесия на парламентарен надзор с въпроси към министър-председателя Сунак сподели, че персоналният му доктор е от НЗС, а в предишното е употребявал и частни услуги. Той добави, че е горделив, че е от семейство, което употребява държавното опазване на здравето и по тази причина твърдо се застъпва да го отбрани с повече вложения , лекари и медицински сестри, както и с явен проект за съкращаване на листата на чакащите.

„ Ужасно е, че хората не знаят дали когато звъннат на „ 999 “ (официален номер за незабавни случаи във Великобритания) ще получат лекуването, от което се нуждаят “, съобщи още министър председателят.

По-рано министърът на опазването на здравето Стив Баркли сподели, че стачките на работещите в колите за спешна помощ са почтени за жалост и макар че сега служащите се отзовават единствено на най-сериозните случаи, той не се тормози за въздействието им върху сигурността на пациентите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР