Втори ден е блокиран пътят към “Дунав мост 2 при

...
Втори ден е блокиран пътят към “Дунав мост 2 при
Коментари Харесай

Втори ден е блокиран пътят към “Дунав мост 2” заради протеста на земеделците

Втори ден е блокиран пътят към “Дунав мост 2 ” при Видин поради митинга на земеделските производители. Вчера за повече от седем часа беше спряно придвижването на товарни коли от и към граничния пункт с Румъния. Основните претенции на замеделците са законодателни промени, които да подсигуряват сигурност в сектора, смяна на изискванията на зелената договорка и финансова помощ от 20 лева на декар по отношение на войната в Украйна.
За това, че се пробват да ни унищожат, е редно да дадем отпор. Ще бъдем тук, до момента в който е нужно и до момента в който не изпълнят условията ни, сподели земеделският производител Мимчен Милчев. А те са да оцелеем, с цел да можем да продължаваме да осигуряваме храната на хората, добави той.
Председателят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски съобщи, че настояванията не са политически. Не желаеме промяна на министъра на земеделието на този стадий, защото нямаме такова решение, сподели още Андрейнски.
На брифинг през вчерашния ден министър-председателят Николай Денков заяви, че държавното управление има подготвеност с главните точки в новия меморандум, който се предлага на земеделските производители. Целта е ясна - оптимално бързо отпушване на процеса, който ще разреши на държавното управление да подкрепи зърнопроизводителите, които са претърпели загуби през 2023 година, уточни той. Премиерът чака представителите на бранша през днешния ден, в 18 часа, за реализиране на съглашение с държавното управление по всички точки от новия меморандум.
От Българската земеделска камара одобриха поканата му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР