Втори ден близки и роднини на починалата 25-годишна родилка в

...
Втори ден близки и роднини на починалата 25-годишна родилка в
Коментари Харесай

Роднини на починалата родилка и нейното бебе търсят отговори


Втори ден близки и родственици на умрялата 25-годишна родилка в Многопрофилната болница във Велинград се събраха пред лечебното заведение, търсейки отговори както за нейната гибел, така и за нейното бебе, осведоми Българска национална телевизия.

Д-р Чавдар Калъчев е безапелационен, че закъснение няма, каквото настояват родственици на умрялата майка. По думите му раждането стартира обикновено, само че сърцето и дихателната активност на родилката стопират при следващата контракция и тя изпада в кома.

Предприети са съответни реанимационни ограничения и всяко решение е взето навреме, показва доктор Калъчев. Според медиците умрялата майка е развила ДИК синдром, само че това аутопсията би трябвало да удостовери.

Дисеминираната интраваскуларна коагулация (ДИК) е честа причина за гибел на родилката, постоянно в резултат на подлежащи затруднения при нея и/или плода.

Към момента роднините на умрялата майка са завели две тъжби. По случая е формирано и досъдебно произвеждане, както и назначена съдебномедицинска експертиза.
 Родилка и бебето й починаха в болница във Велинград
Родилка и бебето й починаха в болница във Велинград

Според бащата на детето в болничното заведение е липсвал лекарски екип
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР