Втори ден без решение на парламента за дофинансирането на АПИ.

...
Втори ден без решение на парламента за дофинансирането на АПИ.
Коментари Харесай

Йорданов: МРРБ е разменна монета да оттеглим кандидатурата на Каримански


Втори ден без решение на Народното събрание за дофинансирането на АПИ. " ИТН " напуснаха пленарната зала в символ на митинг, а министър председателят изиска да има надзор върху заплащането на над 1 милиарда лв. за компаниите за пътно поддържане.

„ В инфраструктурата на България има голям проблем. Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на практика не работи и е блокирано. Не може да поправи нито една дупка, нито една мантинела, нито да построи един метър нов път “, сподели в „ Лице в лице “ Тошко Йорданов, зам.-председателят на „ ИТН “.

„ Знаейки това нещо, през днешния ден нашите сътрудници от Политическа партия и Българска социалистическа партия, в това число Демократична България и с гласовете на „ Възраждане “, си разрешиха да блокират за следващ път Министерство на регионалното развитие. Това, което направиха е неуместно. Парите за пътища са пари, които даваме и нашите сътрудници ги блокират и не ги дават все едно са техни “, разяснява Йорданов.

„ Недопустимо е сходно нещо, за което имаме единодушие, да се играе долно. Ако това е политическа игра, това е безсрамие, тъй като се залага животът на хората.

Министерство на регионалното развитие сега е пленник и в случай че нещо се случи, виновността не е в министър Караджов “, безапелационен бе Тошко Йорданов.

По думите му казусът от неплащането е, че нито една компания не работи и министърът няма механизъм, с който да ги накара да работят.

Йорданов съобщи, че има общо решение във връзка с Министерство на регионалното развитие и осъзнаване на казуса и съгласно него съдружните му сътрудници го употребяват за разменна монета Има Такъв Народ да отдръпна кандидатурата на Каримански за началник на Българска народна банка.

„ Имаше подмятания от представители на Министерски съвет в тази посока - че е разменна монета. Да използваш за разменна монета живота на хората против нещо като това какъв да е гуверньор на Българска народна банка е много невисок морал, в случай че това е по този начин “, съобщи той.

На въпрос за какво е толкоз значимо за Има Такъв Народ да отстояват тази кандидатура той отговори, че няма съдружно съглашение за обща кандидатура за началник на Българска народна банка, нито за други контролни органи.

„ Каримански сподели пред очите на цяла България качествата си на експерт банкер. Изнесе два извънредно тежки бюджета. Ако не беше той, нямаше да наподобяват бюджетите по този метод, нито да се състоят “, посочи Йорданов.

По думите му следствията против него са „ безусловно тенденциозни “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР