Втори ден Български извор е без вода, бедства с 9

...
Втори ден Български извор е без вода, бедства с 9
Коментари Харесай

Втори ден Български извор е без вода, бедства с 9 водоноски

Втори ден Български извор е без вода, бедства с 9 водоноски . Причината са обилни вреди на водоснабдителната инфраструктура в следствие от падналите значителни превалявания на 8-ми и 9-ти март.

Припомняме, че през вчерашния ден кмет на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева, свика среща на щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия по отношение на нарушеното водоподаване в село Български извор. Единодушно бе взето решение да се разгласи отчасти бедствено състояние в селото, оповестиха от община Тетевен.

Днес бяха осъществени подготвителни действия на пътя, който води до контейнер, захранващ селото. Към момента той се цялостни с вода, като по този метод ще се обезпечи водоснабдяване по няколко часа в денонощието. Доставени са и нужните тръби за създаване на краткотрайно трасе за възобновяване на водоподаването.
 Обявиха отчасти бедствено състояние в Български извор
Обявиха отчасти бедствено състояние в Български извор

Заради пресечен тръбопровод

Същевременно всички ограничения, избрани със Заповед на Кмета на Община Тетевен за преодоляване на бедствието , се извършват.

Уведомени са Областна дирекция по сигурност на храните - Ловеч с оглед взимане на отношение по подготвеност, както и РЗИ - Ловеч . Приемът и занятията в ДГ,,Здравец " с. Галата изнесени групи в с. Български извор, са прекратени, за предприемането на превантивни ограничения по отношение на оповестеното отчасти бедствено състояние и записаните случаи на COVID-19 на територията на Република България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР