Втори банкомат бе взривен със сгъстен въздух само за малко

...
Втори банкомат бе взривен със сгъстен въздух само за малко
Коментари Харесай

Взривиха втори банкомат със сгъстен въздух

Втори банкомат бе взривен със сбит въздух единствено за малко повече от месец в София. Поредното атакувано устройство е на входа на хипермаркет в столичния квартал “Дружба ”. По предварителни данни отмъкната сума е към 53 000 лв..

Хората към магазина били събудени от екот към 4,30 часа през вчерашния ден. Районът бързо бил заварден от служители на реда, само че от бандитите нямало и диря.

При огледа било открито, че най-вероятно банкоматът е бил взривен с капсули със сбит въздух. От детонацията устройството е изтърбушено и гангстерите съумели да сграбчен две касети с левове. Щети има и по магазина. Парчета от банкомата са изхвърчали на 15-20 метра. Само преди седмица машината била заредена със 150 000 лв.. “Всичко, което е имало вътре е взето ”, сподели шефът на Осмо РПУ Валери Симеонов. Той добави, че предходната година банкоматът също е бил взривен. Магазинът няма денонощна защита, а единствено камери за наблюдаване. Полицаи са иззели записите.

На 28 август т. година по същия метод бе взривен банкомат в столичния кв. “Младост 1 ”. Бандитите съумяха да отмъкнат към 80 000 лв.. От ударната вълна други 10 000 лв. се разпръснаха към блока, в който е банковият клон с устройството. Крадците още не са хванати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР