Втори Аспарухов мост във Варна би струвал около 100 млн.евро.

...
Втори Аспарухов мост във Варна би струвал около 100 млн.евро.
Коментари Харесай

Арх. Бузев: Втори Аспарухов мост би струвал близо 100 млн.евро, не е непосилно за Варна

Втори Аспарухов мост във Варна би коствал към 100 млн.евро. Това не е непостижима сума за Варна, разсрочена във времето. Това съобщи по време на полемика, отдадена на трендовете на пазара за недвижими парцели през днешния ден, основният проектант на морската столица Виктор Бузев, съобщи кореспондент на  Varna24.bg.

Стана ясно, че италиански специалисти ще вземат участие в предпроектните изследвания за построяването на мост над Варненското езеро. 

" От година и половина работим с италианския консул и поканихме професор Миранда, експерт по тематиката с висящите мостове и международен водач в осъществяването и проектирането на такива уреди. Той прави сега 8 моста в Бразилия. Заедно с него направихме оглед сред Звездица и Тополи ", сподели арх. Бузев.

Според него вторият Аспарухов мост би трябвало да е опция на Автомагистрала " Черно море " и да преведе придвижването на републиканския път 1-9.

Арх. Бузев изясни, че се чака Автомагистрала Черно море да бъде дадена на концесия и прекосяването по нея да стане платено. В тази връзка основният проектант на Варна сподели, че гледа с вяра към различното трасе на втори Аспарухов мост.

" Аз съм оптимист за този мост. Произведенията на порф. Миранда са извънредно изящни и мога да си помечтая този мост да стане като визитна картичка на Варна. "

Стана ясно, че сега текат предпроектни изследвания и едвам по-късно ще стане ясно какъв брой тъкмо би коствало едно сходно оборудване.

На този стадий се изследва основата, на която оборудването би трябвало да стъпи. Проучват се геоложките условия, както и всички други транспортни потоци и трасета, които това оборудване би трябвало да пресече.

В това число Варненско-Белославското езеро, жп линията Варна-София, пътят Варна-Девня и връзката с него, връзката с автомагистралата към Бургас, не на последно място и самолетното придвижване.

Арх. Бузев изясни още, че проф. Миранда е дал за образец построяването на сходно оборудване на друго място, което е коствало към 80 000 000 евро.

" Стотина милиона евро в по-дългосрочен проект за община като Варна са безусловно реалистични ", сподели през днешния ден арх. Виктор Бузев.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР