Втората вълна от наводнения за два месеца, засягаща Па дьо

...
Втората вълна от наводнения за два месеца, засягаща Па дьо
Коментари Харесай

Наводнения във Франция: Кметът на Кан призова за мобилизация на най-високо ниво

" Втората вълна от наводнения за два месеца, засягаща Па дьо Кале, би трябвало да докара до готовност на най-високо равнище ", предизвести ръководителят на " Асоциацията на френските кметове " Давид Линар, предаде  Le Figaro.

" Това второ злополучие би трябвало да ни накара да предизвикваме готовност на най-високо равнище сред кметовете, междуобщинските ръководители и изпълнителната власт ", ​​заяви Линар, кметът на Кан, който подсети, че това злополучие се случва във време, " когато породените вреди през ноември към момента не са изцяло оценени ".

Асоциацията приканва за възстановяване на системата за отбрана " в избрани браншове, които към този момент не разрешават дейно справяне с актуалните метеорологични условия ".

Асоциацията приканва и за основаване на " непрекъсната система за консултиране " с всички заинтригувани страни.

Тези съвещания би трябвало да доведат до дейности за ръководство на наводненията, подсилване на системата за отбрана, обмисляне на земеползването, жилищна политика, бюджетна поддръжка на изпълнителната власт в границите на националната взаимност и поддръжка в работна ръка и техническа поддръжка за кметовете.

Буриите, които връхлетяха Европа при започване на ноември, предходната година, предизвикаха огромни наводнения във Франция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР