Втората вълна на коронавируса в Европа принуди Париж да затвори

...
Втората вълна на коронавируса в Европа принуди Париж да затвори
Коментари Харесай

Втората вълна на Covid-19 принуди Париж да затвори емблематичните си кафенета

Втората вълна на ковид в Европа принуди Париж да затвори емблематичните си кафенета, съобщи Агенция Франс Прес.

Франция заяви за близо 17 хиляди нови случаи на ковид единствено в събота - най-високият брой за ден, откогато страната стартира всеобщо тестване.

Шефът на парижката полиция Дидие Лалеман съобщи, че ограниченията се постановат, защото епидемията се движи прекомерно бързо. Той добави също, че заведенията за хранене ще останат отворени, само че при съблюдаване на ограниченията за сигурност.

Сред тях са обезпечаването на дезинфекциращ гел за ръце, позволяват се до 6 души на маса. Хората ще могат да махат маските си единствено до момента в който се хранят.

Европа е записала над 235 550 смъртни случаи и наближава 6 млн. доказани случаи на Ковид-19 от общо над 35.2 милиона в международен мащаб. Вирусът е умъртвил над 1 037 970 души в света. Англия остава най-тежко засегнатата европейска страна.

Съседна Ирландия обмисля налагането на национална карантина поради скока на новите случаи.

Русия записва съвсем 10 900 нови случаи в неделя - покрай пика на епидемията през май. Испания е решила да наложи частична карантина на още два града - Леон и Паленсия, откакто жителите на Мадрид и 9 градове в региона получиха възбрана да напущат границите на градовете по аргументи, разнообразни от работа, учебно заведение или медицински и правни задължения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР