Втората вълна на епидемията от Covid-19, с която Европа се

...
Втората вълна на епидемията от Covid-19, с която Европа се
Коментари Харесай

Френски учени: Втората вълна на Covid-19 няма да е последната

Втората вълна на епидемията от Covid-19, с която Европа се бори сега, несъмнено не е последната и има аргументи да се притесняваме от " няколко поредни талази в края на зимата " и през пролетта, счита научният съвет, който съветва френското държавно управление, съобщи Франс прес.

" Затова ни предстоят месеци с извънредно сложна обстановка ", предвижда в последното си мнение органът, претрупан да поучава френския кабинет.

Публикувано онлайн през последните почивни дни, това мнение е с дата 26 октомври, два дни преди оповестението от президента Еманюел Макрон на нова карантина, станала нужна поради втората вълна.

Много е мъчно да се планува какъв брой ще трае втората вълна, това зависи от самия вирус, от неговата климатична среда, от ограниченията, които ще бъдат подхванати за ограничение на разпространяването на вируса, от тяхното приемане и оттова - и от тяхното влияние ", написа научният съвет, управляван от Жан-Франсоа Делфреси.

Може да се построи догадка за излизане от втората вълна в края на годината или началото на 2021 година Това излизане би трябвало да бъде съпроводено от свеждане на разпространяването на вируса към извънредно следено ниво (максимум 5000 до 8000 нови случаи на болест дневно), продължава Съветът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР