Втората в листата на “БСП за България в 4 МИР-

...
Втората в листата на “БСП за България в 4 МИР-
Коментари Харесай

София от Свищов: Ние създаваме средата, в която да растат децата ни

Втората в листата на “БСП за България ” в 4 МИР- Велико Търново желае да види възраждането на дунавския град
София Вергилова-Георгиева е на 33 години и е претендент за представител на Свищов и област Велико Търново в Народното събрание.  За първи път Свищов има кандидат-депутат на избираема позиция и късмет да има собствен представител в групата на най-социалната и поредна политическа мощ в Народното събрание.

“Ако ми бъде гласувано доверие, мога да обещая единствено едно: Аз ще строя мостове! ”, споделя София, която е с преференция 102 в листата.

Тя е лекар по стопанска система и експерт по Международни стопански връзки. Работи в частна интернационална компания, само че е избрала да живее в Свищов със брачна половинка си и двете им деца.

През 2019-а година е определена за заместник-председател на локалния парламент в Свищов.

Вече два мандата е ръководител на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в общината и член на националния съвет.

Свищов е един от най-бързо обезлюдяващите градове в България, с паника споделя София. От огромен търговски и просветителски център в предишното той се е трансформирал в недодялан град с редица проблеми и малко аргументи младите и образовани хора да останат и намерят среда за развиване.

В Свищов даже няма денонощна аптека!, възкликва младата социалистка и прецизира, че опазването на здравето като цяло е на ниско равнище. Няма тактика за привличане и задържане на експерти на общинско и национално равнище.

Сред аргументите за демографския срив в дунавския град София показва и неналичието на пречиствателна станция за питейна вода в Свищов. Тема, която всеки отбягва и трансферира от мандат на мандат и от институция на институция.

Друга причина за безработицата е и, че няма основани условия за туризъм – макар богатото културно и историческо завещание в Свищов. Няма и среда за нововъведения и основаване на работни места, които да накарат младежите да останат в Свищов. Градът има потребност от общи дейности на общината и страната за създаване на индустриалната зона в града и пътната инфраструктура, споделя София Вергилова-Георгиева.

Според нея привличането на студенти в Стопанската академия “Д. А. Ценов ” би трябвало да бъде отговорност освен на образователното заведение, само че и на общината и страната.

Специално място в предизборните задължения на София са неволите на дребните обитаеми места. С тях тя интензивно работи и като общински консултант. “Голям проблем е неналичието на превоз до града. Превозвачите не желаят да обслужват линиите с по-малко пасажери ”, посочва най-наболелия, само че и действително решим проблем тя. Редовният превоз е изключително значим в този момент, когато в тези обитаеми места към този момент все  по-рядко има доктор, аптека, учебно заведение.

Като млад човек  София е удовлетворена от свършеното дотук от Българска социалистическа партия за младите фамилии. Но има вяра, че това е единствено началото и следва още доста работа: за учебните заведения, във висшето обучение, за стимулиране на предприемачеството измежду младежите, за връщането на хилядите българи, намерили прехранване отвън родината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР