Втората тръба на газопровода „Турски поток” може да бъде включена

...
Втората тръба на газопровода „Турски поток” може да бъде включена
Коментари Харесай

Газпром: Газ от „Турски поток” ще тръгне на север през България

Втората тръба на газопровода „ Турски поток” може да бъде включена към газотранспортната система на България и по-нататък ще продължи към Сърбия и Унгария. Това съобщил на конференция ръководителят на управителното тяло на „ Газпром” Алексей Милер, представен от балкански организации .

Очевидно съветският холдинг е направил своя избор по какъв начин газът от „ Турски поток” ще постъпва в Европа. До скоро се разглеждаше вид за превозване през Гърция в Италия, само че той изискваше пробутване на нов газопровод.

Изгодата от разновидността през България е събитието, че страните от Европейски Съюз сами възнамеряват развиване на своите газопреносни системи без позволение на Еврокомисията и черноморският газопровод единствено би трябвало да се включи към Трансбалканския газопровод на територията на Турция. Това ще може да станe след 2020 година

„ Сега България, Сърбия и Унгария към този момент са взели решения за развиване на националните газотранспортни мрежи. Съответно България е взела решение за развиване на българска газотранспортна мрежа. И това е зона за отговорност на българския газотранспортен оператор и на българския регулатор” – декларирал Алексей Милер.

Решенията са взети в строго сходство с настоящото европейско енергийно законодателство. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР