Втората топлинна вълна за това лято в Испания продължава да

...
Втората топлинна вълна за това лято в Испания продължава да
Коментари Харесай

Хиляди евакуирани заради пожарите в Испания

Втората топлинна вълна за това лято в Испания продължава да основава проблеми и да попречва естествения темп на живот. Заради рекордно високите температури дейните пожари сега са над 30, които изпепелиха хиляди хектари и принудиха управляващите да изтеглят няколко обитаеми места.

Активни пожари в разнообразни елементи на Испания опустошиха минимум 14 000 хектара. Четири са тези, които будят най-голямо безпокойствие. Те са в провинциите Касерес, Саламанка, Авила, Малага и Луго. Там пожарникарите не престават да се борят пламъците да не доближат до къщите. Все още са евакуирани хиляди хора. На места, където има краткотрайно преодоляване на огъня, локалните управляващи позволяват на някои от евакуираните да се върнат по домовете си, с цел да съберат най-ценното, което имат и още веднъж да изоставен парцелите си.

В Кастилия и Леон преди месец по време на първата топлинна вълна изгоряха над 25 00 хектара покрай Замора и в този момент още веднъж гори. Някои от автомагистралите са затворени, тъй като попадат в средата на огнената буря. През миналата нощ нови пожари избухнаха в няколко самостоятелни райони. Нощните температури тук-там не падат под 30 градуса, което в допълнение затруднява гасенето им. Арагон, Навара и Ла Риоха са в алено предизвестие за рисковите температури, които се чакат в понеделник-над 43 градуса.

В други 15 самостоятелни общности упованията са за 40 градуса при започване на седмицата, след което от Държавната метеорологична организация предвиждат лек спад в температурите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР