Втората световна конфереция за бяганията се проведе в Бангкок, Тайланд

...
Втората световна конфереция за бяганията се проведе в Бангкок, Тайланд
Коментари Харесай

България бе представена на Втората световна конфренция за бяганията

Втората международна конфереция за бяганията се организира в Бангкок, Тайланд от 1 до 4 декември под мотото „ Следващото обикновено “ и бе проведена от Световната атлетика в съдействие с „ Мас партисипейшън уорлд “, уредниците на „ Амейзънг Тайланд маратон “ и министерството на туризма на Тайланд.

Конференцията събра уредници на шосейни бягания сертифицирани по системата на Световната атлетика, атлетически федерации, няколко от ръководителите на отдели в Световната атлетика и компании от сектори в бизнесите към всеобщите шосейни бягания.

В трите дни на конференцията приказваха над 50 специалисти в тази област, а измежду тях имаше и българи.

Един от водещите лектори бе професор Васил Гиргинов от Университета Брунел в Лондон. Проферсор Гиргинов изнесе лекция на тематика „ Социалното влияние на всеобщите надпревари по бягания “ на 2 декември. На идващия ден (3 декември) Гиргинов показа опита си в работа с разнообразни институции по време на олимпийските игри в Лондон 2012 и международната купа по футбол Сочи 2018 и приказва на тематика  „ Социалните и държавните измерения на устойчивостта и приложението им в спортни прояви с всеобщо присъединяване “.

Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика показа плана „ Рън България “, който започва шестата си година през 2023-а. Маратонът на София има бронзов етикет по документите на Световната атлетика, а шефът на надпреварата Даниел Дуков също бе част от събитието, само че виртуално от офиса си в българсата столица.

Най-популярният уебсайт за изследвания на трендове в промишлеността за бягания RunRepeat.com също показа водещият си анализатор, който е от България – доктор на математически науки Иванка Николова.

Форумът бе посетен от министър-председателят на Тайланд – Прают Чаноча, който поздрави участниците в конференцията. Президентът на Световната атлетика Лорд Себастиан Коу направи видео послание към участниците и Чаноча. Спортният шеф на Световната атлетика Якоб Ларсон (Дания) и изпълнителната директорка на Уорлд маратон Мейджърс – асоциацията на най-големите маратони в света – Дона Стоун (САЩ) връчиха статуетка и плакета на Парют Чаноча за приноса на държавното управление на Тайланд за развиването на атлетиката и всеобщите прояви в бягането.

Страната бе хазаин на първия международен шампионат по планинско и трейл тичане единствено преди месец при започване на ноември в планините към северния град Чанг Май, а организацията бе съвършена.

Финалът на конференцията съответства със старта на „ Амейзинг Тайланд маратон, който стартира в 00:00 часа на 4 декември, а част от делегатите персонално участваха в събитието дружно с над 20 000 фенове бегачи на дистанции 5 км, 10 км, 21.1 км и 42.195 км.

atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР