Втората среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския

...
Втората среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и американския
Коментари Харесай

Тръмп и Ким се разделиха без да се споразумеят

Втората среща сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп приключи без съглашение, съобщи БГНЕС.

“Не беше реализирано съглашение този път, само че екипите и на двете страни ще де се срещнат и в бъдеще ”, съобщи секретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Двамата водачи напуснаха срещата в обособени коли и без гала по подписването след утринната среща при закрити порти. По график трябваше да има работен обяд и гала по подписването, само че те бяха отстранени от програмата в последната минута, като от Белия дом отхвърлиха да дадат повече информация за измененията в графика.

По време на конференцията след срещата със севернокорейския водач, президентът на Съединени американски щати съобщи, че е трябвало да си “тръгне ” от договарянията.

Тръмп добави, че взаимоотношенията му с Ким са доста положителни, само че „ ние взехме решение да не създадем нищо ”. Не беше добре да подписваме каквото и да е. Ние просто напуснахме. Прекарахме съвсем целия ден с Ким Чен Ун ”, сподели още той.

Американският президент съобщи също, че няма да има трета среща с Ким Чен Ун. На въпрос дали са почнали да възнамеряват последваща среща той отговори „ Не, не сме… ще забележим дали въобще ще има ”.

Американският президент показа, че не се е стигнало до съглашение, тъй като той е отказал да вдигне глобите, които бяха наложени на Северна Корея. „ Беше поради глобите ”, сподели той пред кореспонденти и добави „ те желаеха глобите да бъдат вдигнати изцяло, а ние не можем да създадем това ”.

Причината за това е, че Ким Чен Ун е отказал да приключи нуклеарните си проби. „ Той сподели, че ще тества ракети и ще прави каквото си желае с нуклеарна сила ”, сподели Тръмп.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР