Втората широкообхватна проверка по пътищата е в ход. Тя започна

...
Втората широкообхватна проверка по пътищата е в ход. Тя започна
Коментари Харесай

Мащабна проверка за пътна безопасност в района на Велико Търново


Втората широкообхватна инспекция по пътищата е в ход. Тя стартира преди обяд. Контролира се трафикът по пътя Русе-Търново-Маказа. За инспекция се стопират безусловно всички типове транспортни средства – камиони, рейсове и леки коли.

Проверяват се както тонажа, произхода на товара и тахошайбите, по този начин и винетките и платените тол такси. Водачите на транспортните средства се.

Едни от най-често установените нарушавания са неналичието на подложен предпазен колан от страна на водачите и пасажерите, както и използването на мобилни телефони по време на шофиране.

Действията на контролните органи се управлява напълно от Държавна организация за сигурност на придвижването по пътищата.

„ Беше рутинна инспекция. Получихме листовка, в която се дават инструкции за шофиране при зимни условия “, споделя един от водачите, който бе спрян за инспекция.

Проверяващите пък прецизираха пред камерите на bTV, че един колан може на пръв взор да наподобява извънредно некомфортна активност, само че е нещо належащо. Поставянето му лишава единствено няколко секунди и може да избави човешки живот.

Идеята на интервенцията е да се влияе на всички участници в и да им се подсети, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават. Очаква се до края на деня да бъде предоставена и систематизирана информация с резултатите от широкообхватните инспекции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР