Втората ракета на Великобритания Кайл Едмънд е следващото препятствие пред

...
Втората ракета на Великобритания Кайл Едмънд е следващото препятствие пред
Коментари Харесай

Mачкай, Гришо! А и едва ли те плаши момчето, на което скочи да окажеш помощ

Втората ракета на Англия Кайл Едмънд е идващото затруднение пред Григор Димитров на Аустрелиън Оупън. Мачът им от 1/4-финалите ще започва сутринта не преди 5:30 часа българско време. Този път се постанова да станем рано, с цел да поддържаме нашето момче по пътя към следващата победа. С БЛИЦ ще може да гледате срещата непосредствено с картина!

Григор разумно е определян за любимец в срещата, в която има за противник 49-ия в международната класация. 23-годишният британец обаче не е инцидентен тенисист. Това към този момент се видя в Мелбърн. Кайл Едмънд отстрани четирима равностойни противници, а най-голямата изненада сервира още в първия кръг, когато се оправи с 11-ия в схемата и финалист на US Open Кевин Андерсън (3:2 сета). След това британецът се оправи още с Денис Истомин (3:0), Николас Басилашвили (3:2) и Андреас Сепи (3:2). Срещу италианеца Кайл Едмънд записа най-големия триумф в самостоятелната си кариера досега. Той се класира за 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън, откакто обърна Сепи с 6:7(4), 7:5, 6:2, 6:3. 

Едмънд в никакъв случай до момента не е печелил купа в шампионат от АТП. Както е известно, Григор Димитров има 8 във визитката си. 

Успехът над Сепи вдъхна убеденост на британеца и той разгласи, че има вяра в успеха и над българина. " Вярвам във всяка една стъпка, която върша на корта. Вярвам в триумфа и той идва. Няма да има разлика и в мача с Димитров ", разяснява Едмънд.

Григор и Кайл са се срещали два пъти досега. И двете победи са за нашето момче. Миналата година Димитров се оправи с Едмънд на шампионата във Вашингтон - 7:5, 4:6, 6:3, а единствено преди няколко дни го победи и в Бризбейн - 6:3, 6:7(3), 6:4. Четвъртфиналният мач, игран на 5 януари, ще се запомни с извънредно джентълменското държание на Григор. При 4:4 и 15:0 за Гришо в третия сет британецът получи травма на глезена на десния крайник. Едмънд се строполи на корта, показвайки, че изпитва мощна болежка. Това провокира реакцията на Димитров, който прескочи мрежата сред двете полета и се втурна да оказва помощ на противника си. 

" Григор е страховит. Показа своята угриженост по този метод, което е добре. Хубаво е да има хора като него. Той постоянно е бил подобен. Григор е добър човек както на корта, по този начин и отвън него ", сподели тогава Едмънд по адрес на номер 3 в международната класация.




Кайл е роден на 8 януари 1995 година в Йоханесбург, ЮАР. Само допреди три месеца живее в Англия, само че взема решение да се реалокира в Насау на Бахамите. Изпълнителният шеф на мениджърската компания на тенисиста - Лаурън Франкопан, изяснява дейностите на Едмънд с положителния климат, комфортен за добра подготовка за сезона, само че не отхвърля, че не дребна роля е изиграла и разликата в налозите.

" Кайл се реалокира на Бахамите главно поради желанието да се приготви добре за новия сезон. Играе толкоз постоянно в Америка, че все едно има втори дом там. Разбира се, неналичието на такси за извоюваните пари също е нещо позитивно ", изяснява Франкопан.

Кайл случайно се насочва към тениса, записвайки се на уроци в локален клуб, където сестра му върви да плува. Едмънд е почитател на спортните коли и Формула 1, а обичаният му футболен тим е Ливърпул.

През 2016 година британецът влиза в новините със заканите, които получава след загубата си от Новак Джокович (4:6, 5:7). Тогава онлайн тролове приканват той да бъде погубен с прерязване на гърлото, а приятелката му - изнасилена.





До момента Едмънд е проработил седем пъти по-малко пари от наградни фондове спрямо Гришо. Срещу името на британеца в уеб страницата на АТП е посочена сумата от 2 131 588 $. Димитров пък е с 14 109 911 $.

Победителят от 1/4-финала ще има за идващ противник Рафаел Надал или Марин Чилич. Световният номер 1 и хърватинът излизат един против различен на Централния корт " Род Лейвър Арина " незабавно след мача на Григор и Кайл Едмънд.

Да пожелаем триумф на огромния ни любим! Мачкай, Гришо! 

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР