Втората ракета на България Димитър Кузманов стартира с победа в

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов стартира с победа в
Коментари Харесай

Кузманов с победа в квалификациите за Баня Лука

Втората ракета на България Димитър Кузманов започва с победа в квалификациите на шампионата по тенис на червени кортове АТР 250 в Баня Лука (Босна и Херцеговина) с награден фонд  630 705 евро.

Българинът завоюва против осмия подложен в схемата италианец Лука Нарди с 6:4, 6:4 за 1:50 часа.

В първия сет двамата си размениха седем пробива, само че Кузманов взе подаването на Нарди в десетия гейм и поведе в резултата. Във втората част имаше още пет пробива. Пловдивчанинът взе задатък с 5:3, в деветия гейм пропусна мачбол, само че в десетия затвори срещата при третата си опция.

Българинът, който е 191-и в международната класация, реализира втора победа над този противник, след тази с 4:6, 7:6(5), 6:4 в първия кръг на квалификациите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис през 2022 година.

Кузманов има обезпечени 6 точки за класацията на АТР и 3 020  евро от наградния фонд. В спор за място в главната скица на следващия ден той ще играе против спечелилия от мача сред номер 1 в пресявките Раду Албот (Молдова) и участващия с " уайлд кард " Алдин Шеткич (Босна и Херцеговина).

Номер 1 на шампионата е подложен Новак Джокович (Сърбия).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР