Втората ракета на България Димитър Кузманов се класира за полуфиналите

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов се класира за полуфиналите
Коментари Харесай

Отлично! Димитър Кузманов на полуфинал в Барселона

Втората ракета на България Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на сингъл на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 44820 евро. 28-годишният Кузманов, който заема рекордната в кариерата си 217-а позиция в международната класация, разгроми Теймураз Габашвили (Русия) с 6:2, 6:0 за 66 минути.

36-годишният Габашвили е 270-и в света сега, като при започване на 2016 година е достигал до 43-ата позиция в класацията на АТP. Кузманов направи серия от три следващи гейма от 3:2 до 6:2, с цел да завоюва първата част за 38 минути. Той продължи да господства и във втория сет, не загуби нито един гейм и затвори мача след 66 минути.

Това е трета поредна победа за българина без да загуби сет. Преди това той отстрани номер 4 в схемата Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина с 6:4, 6:4 и представителя на домакините Томи Робредо с 6:0, 6:1.

До момента Кузманов проработи 29 точки за международната класация и 2160 евро от наградния фонд, а на полуфиналите ще играе против Алекс Молчан от Словакия или Никола Кун от Испания. Двубоят е на следващия ден на централния корт в комплекса, в който се организира конкуренцията. В другия полуфинал ще се срещнат Хуго Гастон и Александър Милер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР