Втората ракета на България Димитър Кузманов призова Григор Димитров да

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов призова Григор Димитров да
Коментари Харесай

Димитър Кузманов: България има нужда от Григор, надявам се той да играе за Купа Дейвис

Втората ракета на България Димитър Кузманов прикани Григор Димитров да се завърне за присъединяване в “Купа Дейвис” и по особено за мачовете с ЮАР през септември. Първата ни ракета има потребност от присъединяване, с цел да получи право да взе участие на Олимпийските игри в Токио 2020.

" Силно се надявам да вземе присъединяване. Без него ще е много мъчно. Не и невероятно, само че ще е мъчно. Дано до няколко седмици Григор даде отговор и се включи в тима за мачовете с ЮАР. Знаете, че през януари 2020 година ще има нов формат за “Купа Дейвис”. Съгласно него ние сме подвластни от Григор, тъй като се гледа моментното положение и класиране на най-високопоставения тенисист на всяка една страна. В шампионата вземат участие 24 страни. Първоначално бяхме на 16-а позиция, само че в този момент сме на последната 24-та поради спада в играта на Гришо. Дано той откри метод да усъвършенства формата си и да се съгласи да взе участие в мачовете с ЮАР. Това е значимо освен за него, значимо е за нас, като тим, значимо е за нацията ни, " разяснява пред “Блиц” Кузманов.

Пловдивчанинът споделя, че и той има недоволства от контузия в коляното.

" По всичко проличава, че Григор има проблеми с рамото, което рефлектира върху формата му и присъединяване му на корта. Вероятно си има и някакви свои персонални аргументи, които му пречат да се трансформира още веднъж в машина за победи. Но, вижте, хората в профил не знаят какво се случва с даден състезател, какво усеща той, какви проблеми има. Така е и при мен с моето дясно коляно от четири-пет месеца насам. Пожелавам от все сърце на Гришо да се пребори с проблемите си, което ще му помогне да бъде отново класа на корта. Това ще е добре и за него, и за спорта в България “, приключи Кузманов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР