Втората ракета на България Димитър Кузманов днес даде официален старт

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов днес даде официален старт
Коментари Харесай

Християна Тодорова подкрепи благотворителния търг Българските спортисти за Калоян

Втората ракета на България Димитър Кузманов през днешния ден даде формален старт на благотворителния търг „ Българските спортисти за Калоян “. Кампанията е подкрепена от Министерството на защитата, защото майката на момчето е военнослужеща. Целта е да се съберат средства с цел да се подкрепи лекуването на 13-ет годишният Калоян, който страда от онкологично заболяване. Необходимата сума е 900 000 лв., като една трета от нея към този момент е събрана.

В самодейността са дали единодушието си да се включат към този момент 30 от най-големите български спортисти. Сред тях е и бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова.

„ Тези дни всички приказват за този вирус. Аз не го подценявам, само че считам, че в случай че ние се фокусираме върху нещо по-добро, върху нещо с което можем да помогнем, ще бъде по-добре за самите нас и за душeвността ни. Има хора, които ежедневно се борят с доста по-тежки болести. Правят го с години, а освен от няколко месеца. Смятам, че всички дружно можем да върнем усмивката на едно дете, което я е изгубило преди доста време “, това показа особено за БНР международната и европейска шампионка и добави:

„ Ние, като отбор ще предоставим за търга една книга, която споделя нашата история. Но, аз взех решение да даря и орден от първата международна купа, която спечелихме. Това беше съревнование в Каламата. Реших да го даря, тъй като за мен той е доста скъп. Това ни е първият златен орден от международна купа. Спортът ни е научил на съпричастност. А, по този метод аз знам, че мога да бъда съпричастна с тази идея. Аз съм подготвена да се разделя с този орден, в името на нещо доста по-добро и доста по-хубаво и скъпо. А, това е един живот, един детски живот. “

Благотворителният търг „ Българските спортисти за Калоян “ ще продължи до 30 април, като във Facebook страницата си Димитър Кузманов всеки ден ще показва другите спортисти дружно с продуктите, които подаряват! Под всеки един пост искащите ще могат да наддават за съответния предмет! Веднага след довеждане докрай на търга предметите ще бъдат изпратени на печелившите.

Дарения можете да извършите и по банков път:
Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК - ЕАД
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР