Втората приложена бустерна иРНК ваксина срещу COVID-19 от днес ще

...
Втората приложена бустерна иРНК ваксина срещу COVID-19 от днес ще
Коментари Харесай

От днес може да се поставя втора бустерна ваксина срещу коронавирус

Втората приложена бустерна иРНК ваксина против COVID-19 от през днешния ден ще може да се вкарва в Националния имунизационен указател. Регистърът е част от Националната здравноинформационна система и жителите ще получават документ за имунизацията.

Втората бустерна доза може да се приложи минимум четири месеца след първата бустерна доза при лица, чийто приключен имунизационен курс е с двудозова ваксина. Сертификатът ще бъде еднакъв с документа за сложена първа бустерна доза, като изключение е само изписването на следващия номер на приложената ваксина – при втора бустерна ваксина в документа ще бъде записано „ 4/4 “.

Този документ, също като документа за сложена първа бустерна ваксина, ще бъде неопределен, доколкото настоящият европейски правилник не планува друго.

Преди дни Министерството на здравеопазването (МЗ) утвърди рекомендациите на Експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката по отношение на използването на втори бустер иРНК ваксина против COVID-19 при всички лица на и над 18 година, които желаят да се имунизират.

На интернет страницата на Министерство на здравеопазването са оповестени всички лечебни заведения, в които ще може да се слага бустерната доза.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР