Втората по големина стоманодобивна компания във Великобритания е във фалит.

...
Втората по големина стоманодобивна компания във Великобритания е във фалит.
Коментари Харесай

Фалира втората по големина стоманодобивна компания във Великобритания

Втората по величина стоманодобивна компания във Англия е във банкрут. „ Бритиш Стийл “ не съумя да получи избавително държавно финансиране. След интервал на облага, компанията редуцира работни места, като упрекна за това слабия паунд и неяснотите към Брекзит.

„ Бритиш стийл “ е отворена за купувачи, само че до момента в който откри нов притежател ще търгува обикновено.

Компанията не съумя да вземе държавен заем от 30 милиона лири. Слуховете за банкрута ѝ циркулираха от седмици и през днешния ден се потвърдиха. Ликвидацията значи опасност за 25 000 работни места.

През април държавно управление в Лондон даде заем от 120 милиона лири, с цел да може предприятието да извърши европейските условия за излъчванията и да избегне тежка санкция.Сега договарянията за ново финансиране се провалиха.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Това са тревожни времена за хиляди работещи в стоманодобива и техните фамилии. Правителството работи със притежателите на „ Бритиш стийл “ и нейните кредитори, с цел да изследва всички благоприятни условия за спасяването на компанията.Можем да действаме единствено в границите на закона.Ясно е,че ще е нелегално да предоставим гаранции и заеми в периода, пожелан от компанията.
За „ Бритиш стийл “ ще има обезщетение, с цел да може да продължи работата си.Европейските стоманодобвини компании търгуват на най-ниското си равнище от три години поради слабото търсене, огромните разноски за първични материали и евтиния импорт, провокиран от наложените от Съединените щати по-високи мита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР