Втората по големина швейцарска банка Credit Suisse Group AG беше

...
Втората по големина швейцарска банка Credit Suisse Group AG беше
Коментари Харесай

Признание на Швейцарската централна банка: Credit Suise щеше да фалира, ако не беше погълната от UBS

Втората по величина швейцарска банка Credit Suisse Group AG беше изправена пред неминуем банкрут, в случай че не беше продадена на UBS Group AG при изключителната избавителна интервенция в края на март, разяснява Швейцарската централна банка.

Без " поглъщането ", осъществено с посредничеството на държавното управление на Швейцария, беше " доста, доста евентуално да се случи финансова рецесия в Швейцария и в международен мащаб ", защото " тогава Credit Suisse тогава щеше да банкрутира ", съобщи вицепрезидентът на Централната банка на страната - Мартин Шлегел пред телевизия SRF.
 Прокуратурата на Швейцария проверява сливането на Credit Suisse и UBS Group
Прокуратурата на Швейцария проверява сливането на Credit Suisse и UBS Group

UBS закупи своя съперник за $3,23 милиарда

Коментарите акцентират трагичната обстановка за швейцарския заемодател , преди да се съгласи на договорката за 3 милиарда швейцарски франка (около 3,3 милиарда долара) през месец март, когато международните пазари към този момент бяха сложени напрегнат заради банкрута на Silicon Valley Bank в Съединени американски щати.

Тези мнения идват в миг, когато вложителите се събират през днешния ден в Цюрих за годишното Общо заседание на Credit Suisse. Акционерите и пълномощниците са показали, че могат да гласоподават срещу преизбирането на няколко членове на борда, отбелязва Bloomberg.
 Подава оставка ръководителят на Саудитската национална банка, който отхвърли финансиране на
Подава оставка ръководителят на Саудитската национална банка, който отхвърли финансиране на " потъващата " Credit Suisse

Втората по величина швейцарска банка беше " погълната " от първата

Самата договорка беше контрактувана без утвърждението на акционерите на Credit Suisse и UBS, което акцентира неотложността на обстановката. Министърът на финансите на страната Карин Келер-Сутер сподели преди този момент, че " Credit Suisse не би издържала и ден без интервенцията по нейното избавяне ".

С контрактуваното обединение, несъмнено като " най-хубавото измежду неприятните решения ", опасенията за финансовата непоклатимост няма да попречат на Швейцарската централна банка да увеличи главните лихвени проценти, уточни още вицепрезидентът на Централната банка.
 След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60% Обновена
След като беше купена за $3,2 милиарда от UBS, акциите на Credit Suisse се сринаха с близо 60%

Това разяснява швейцарският министър на финансите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР