Втората по големина парламентарна сила Продължаваме промяната“ очаквано ще върне

...
Втората по големина парламентарна сила Продължаваме промяната“ очаквано ще върне
Коментари Харесай

Опитът за кабинет на „Продължаваме промяната“ се провали за броени минути

Втората по величина парламентарна мощ „ Продължаваме промяната “ предстоящо ще върне на президента Румен Радев мандата за сформиране на държавно управление несбъднат. Това стана ясно след гласуването в Народното събрание на декларация на групировката, за която обаче не бе събрано болшинство.

Декларацията бе импортирана от претендента за министър председател на групировката акад. Николай Денков. Подкрепа бе дадена само от правилния им политически сътрудник – „ Демократична България “. Дебати по документа въобще нямаше и цялата процедура по точката завърши за под 10 минути.



Идеята на документа бе да покаже дали политическите сили в Народното събрание ще дават управническа поддръжка на групировката. По-рано претендент министър председателят Денков сподели, че ще предложи състав на кабинет едвам откакто тества парламентарната поддръжка за него посредством декларацията.
Какво съставлява декларацията?
Документът планува парламентарните сили да се обединят към четири национални цели и задания, които са избрани от партията на Кирил Петков и Асен Василев:
Развитие на конкурентна новаторска икономика;Гарантиране на национална сигурност и господство на правото;Постигане на енергийна самостоятелност и стабилно развитие;Намаляване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.
След връщането на мандата следва президентът в едноседмичен период да връчи и третия на групировка по собствен избор. Ако и той бъде несполучлив, България отива на нови избори – по всяка възможност след средата на месец март.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинНиколай Денков Продължаваме промяната втори мандат декларация ПоследниНай-четениПолитика 8 Путин желае от държавните компании да му дофинансират войната Политика 36 Опитът за кабинет на „ Продължаваме промяната “ се провали за броени минути Компании 144 Германската WITTE Automotive строи нов цех в Русе Компании 204 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Компании 12221 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай Лични финанси 5986 Търговците в Хърватия всеобщо закръглят цените в евро нагоре Пазари 3743 Защо 2023-а може да се окаже година на невиждани върхове за златото
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР