Втората по големина болница в ивицата Газа е напълно извадена

...
Втората по големина болница в ивицата Газа е напълно извадена
Коментари Харесай

Втората по големина болница в ивицата Газа е напълно извадена от експлоатация

Втората по величина болница в линията Газа е " изцяло извадена от употреба " поради продължаващите боеве и неналичието на гориво, оповестяват локалните здравни управляващи, представени от Ройтерс.

Болницата " Насър " в южния град Хан Юнис към момента приютява десетки пациенти, само че няма електричество и задоволително личен състав, с цел да лекува всички, споделиха здравните чиновници.

„ В момента има единствено четирима медицински чиновници, които се грижат за пациентите в заведението “, сподели представителят на здравното министерство на Газа Ашраф ал Кидра.

Болниците в Газа бяха център на четиримесечната война сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас, която управлява обсадената територия.

Повечето са извадени от пердах заради борби и липса на гориво, оставяйки население от 2,3 милиона без уместно опазване на здравето, до момента в който десетки хиляди са ранени от въздушни удари, а доста други страдат от хронични болести и от ден на ден гладуват.

Израел нахлу в медицински заведения, потвърждавайки, че Хамас държи оръжия и заложници в лечебни заведения. Хамас отхвърля това. Международната общественост споделя, че лечебните заведения, които са предпазени от интернационалното право, би трябвало да бъдат предпазени.

Световната здравна организация (СЗО) прикани Израел да даде на личния състав си достъп до болничното заведение, където сподели, че траялата седмица блокада и нападенията на израелските сили, търсещи бойци на Хамас, са ги спрели да оказват помощ на пациентите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР