Втората по численост група в 47 Народно сърбание ГЕРБ ще

...
Втората по численост група в 47 Народно сърбание ГЕРБ ще
Коментари Харесай

ГЕРБ ще вземе мандата и ще го върне веднага на 14 юли

Втората по бройка група в 47 Народно сърбание ГЕРБ ще получи изследователски мандат за сформиране на кабинет в четвъртък, 14 юли. Церемонията в президентството е планувана за 11 ч.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обаче разгласи, че мандатът ще бъде върнат незабавно след приемането. Партията няма да излъчи и претендент за министър-председател за разлика от 2021 година, когато Даниел Митов беше посочен от Бойко Борисов като официална номинация за неосъществените проектокабинети.

Решението към този момент беше обявено от Борисов в сряда, който по едно и също време твърдеше, че е бил подготвен да активизира (ПП), само че и че желае предварителни избори, на които поръча на съпартийците си най-малко 8% преднина пред Политическа партия.

Процедурата с мандатите към момента не е изчерпана и евентуално ще се забави най-малко до началото на август.

към този момент съобщи, че би желал предварителните избори за 48 Народно заседание да се проведат най-рано при започване на октомври, с цел да може да има по-висока интензивност на гласоподавателите.

За задачата той ще удължи интервала сред втория и третия мандат, като свика нова серия от съвещания с парламентарно-представените групи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР