Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов на два пъти

...
Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов на два пъти
Коментари Харесай

Последното препятствие пред Кузманов: Син на бивша №1 и двукратна шампионка на US Open

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов на два пъти се намираше на крачка от класиране за главната скица на шампионат от Големия шлем, откакто доближи до финалните кръгове на квалификациите на Ролан Гарос и Уимбълдън. Сега Мико за трети следващ път допира присъединяване в същинската част на " мейджър " конкуренция и ако успее да се поздрави с победа по-късно през днешния ден, то ще имаме казус в историята на българския мъжки тенис, а точно двама наши представители в главната скица на еднакъв шампионат от Шлема.

За да стане факт това, през днешния ден пловдивчанинът ще би трябвало да се оправи със съпротивата на Брендън Холт, който се намира с над 130 позиции по-назад в международната класация от българина, заемайки 296-ата позиция. Това обаче надалеч не може да бъде отзив, че пред Кузманов стои елементарно преодолимо затруднение, имайки поради, че американецът прави най-силния си сезон досега, като се е изкачил с близо 700 места в класацията по отношение на началото на годината и през предходната седмица доближи своето рекордно класиране в кариерата. 

Любопитно е, че роденият в Северна Каролина тенисист е наследник на някогашната лидерка в света Трейси Остин, която е триумфирала два пъти на Откритото състезание на Съединени американски щати (1979 и 1981). Дебютът му в Тура идва сравнително късно - на 22 години, защото Холт взема решение да се отдаде напълно на професионалната си кариера едвам откакто приключи висшето си обучение. Въпреки това обаче той бързо стартира да прогресира и към този момент може да се похвали с 6 ITF трофеи, 5 от които са завоювани през 2022-ра година.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР