Втората ни ракета при дамите Гергана Топалова е новата шампионка

...
Втората ни ракета при дамите Гергана Топалова е новата шампионка
Коментари Харесай

След ожесточена битка: Гергана Топалова завоюва най-голямата титла в кариерата си!

Втората ни ракета при дамите Гергана Топалова е новата шампионка на W40 конкуренцията в Сен-Пале сюр Мер. Родната ни представителка победи след победа над международната №331 Юстина Микулските и по този метод завоюва най-голямата купа в кариерата си досега. Българката се нуждаеше от 2 часа и 23 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на представителката на Литва и да оформи крайното 7:5 5:7 6:1.

В началото на дуела Микулските имаше изявено предимство на корта, което я изведе до бърз задатък от пробив и 3:1, само че с течение на времето нашето момиче увеличи равнището си на игра и съумя да навакса изоставането си, изравнявайки за 4:4. Веднага по-късно Топалова инкасира нов брейк, но още веднъж сподели борбеност и влезе в серия от три следващи гейма в своята сметка, с цел да реализира цялостен поврат и да запише откриващия сет против своето име.

Втората част също започва с пасив от 1:3 за пловдивчанката, само че след това тя още веднъж сложи напрегнат сервиса на противничката си и бързо доближи до равнене на резултата. Паритетът се резервира до 5:5, когато обаче литовката осъществя пробив в последния вероятен миг, с цел да изравни обособените елементи.

Третият сет пък протече напълно под превъзходството на Топалова, която надиграваше съперничката си във всеки един аспект и този път точно тя първа реализира брейк. Макар да разреши мигновен рибрейк, то оттова насетне нашето момиче имаше цялостно преимущество в разиграванията и влезе в извънредно мощна серия, извела я до спечелването на 4 поредни гейма и крайния успех.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР