Втората ни ракета и национал за купа Дейвис Димитър Кузманов

...
Втората ни ракета и национал за купа Дейвис Димитър Кузманов
Коментари Харесай

Димитър Кузманов е възмутен от пропуснатия шанс за турнир на АТР в София

Втората ни ракета и национал за купа " Дейвис " Димитър Кузманов е отчаян от пропуснатата опция София още веднъж да одобри шампионат от календара на АТР. Такава опция породи в последните дни, откакто конкуренцията в Тел Авив от сериите АТР 250 пропадна. От АТР са предложили на българската федерация да провежда шампионата, само че се оказа, че зала " Арена София " ще е заета поради броенето на бюлетините след локалните избори.

" Разбрах още през вчерашния ден следобяд, че няма да има шампионат в София, само че трябваше да излезе първо в медиите. През последните два дни аз съм професионален състезател, само че и член на УС на федерацията. Последните два дни бяха доста интензивни за нас. ATP, която стои зад тениса, се свърза с БФТенис. Ние бяхме техен първи избор и приоритет с молбата да приемем шампионата. Никой нямаше подозрения, че това нещо ще се случи. Въпреки късото време, БФТенис има опит.

Турнирът се провежда седем следващи години. Единствената компликация, която срещнахме, беше даването на залата. Проведохме среща и с министъра на спорта и наши основни политици, само че не получихме подпомагане от тях. Отказаха ни най-любезно да дават залата поради възможния балотаж. Зададохме въпрос дали преброяването не може да се извърши в друга зала - дадоха ни безапелационен отговор. Изпуснахме страховит късмет. Имаше съществени договаряния за завръщане на шампионата напълно в София от следващата година ", сподели Мико Кузманов пред Дарик.
 От ЦИК дадоха отговор на федерацията по тенис
От ЦИК дадоха отговор на федерацията по тенис

Проблемът с " Арена София " се взема решение на общинско равнище

" Тези усеща (които показах в обществените мрежи) ще бъдат в мен освен през днешния ден, само че и идващите дни. Това е опция, която не се дава елементарно. Не единствено поради самата опция, а цялостното отношение на страната към спорта. С мен се свързаха доста спортисти, с цел да изразят разочарованието си. Виждам нотка на примирие и това е срамно. Една зала, която е издигната за да приема спортни събития преди всичко, ще бъде употребена за политически цели. Убеден съм, че не е вярно. Има и други зали. Ако страната се грижеше за спорта, това нямаше да се допусне. В моя текст написах, че това може би е казус. В интернационалните среди на тениса не могат да одобряват, че това е повода да не можем да приемем този шампионат ", сподели още тенисистът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР