Втората най-голяма руска петролна компания отчете сериозна загуба за първото

...
Втората най-голяма руска петролна компания отчете сериозна загуба за първото
Коментари Харесай

Евтиният петрол и слабата рубла са стрували близо $670 милиона загуба на Лукойл

Втората най-голяма съветска петролна компания регистрира сериозна загуба за първото тримесечие на 2020 година вследствие на редица отрицателни фактори, оказали напън върху бизнеса ѝ.

" Лукойл " разгласи в сряда чиста загуба от 46 милиарда рубли или 669 милиона $ за месеците сред януари и март, оповестява Reuters. За съпоставяне за същия интервал на 2019 година сдружението имаше чиста облага от 149,2 милиарда рубли.

Приходите на компанията са се свили до 1,666 трилиона рубли за първото тримесечие при такива от 1,851 трилиона рубли за година по-рано.

Епидемията от ковид докара до срив на търсенето на петролния пазар, като това даде резултат в рухването на цените до най-ниското им ниво за последните две десетилетия. Междувременно бизнесът на " Лукойл " е обиден и от слабата рубла.

С цел да предотврятат спомагателен спад на цените на петрола членките на ОПЕК и останалите водещи експортьорки на суровината, в това число и Русия, се договориха да понижат добива си с към 9,7 милиона барела на ден през юни.

От своя страна " Лукойл " уточни, че ще ограничи производството си в Русия с към 310 хиляди барела дневно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР