Втората най-голяма авиокомпания в Китай ще създаде нов превозвач, въпреки

...
Втората най-голяма авиокомпания в Китай ще създаде нов превозвач, въпреки
Коментари Харесай

Китай създава нова авиокомпания за вътрешни превози

Втората най-голяма самолетна компания в Китай ще сътвори нов транспортьор, макар забележителния световен спад на пасажерите, породен от пандемията от новия ковид, съобщи „ Би Би Си “.

Подкрепяната от държавното управление China Eastern сплотява старания с онлайн туристическата организация Trip.com, както и с основаната в Шанхай самолетна компания Juneyao Airlines, с цел да слагат началото на Sanya International Airlines (SIA). Нейн главен фокус ще са полетите до остров Хайнан – известна измежду локалните ваканционна дестинация, където живеят 8 млн. души. По-рано китайският президент Си Дзинпин изрази желанията си да трансформира острова в най-голямата зона за свободна търговия в страната.

Все още не е ясно от кой момент ще действа SIA. Това зависи от хода на възобновяване на полетите и от утвърждението на регулаторите. China Eastern ще има контролния пакет.

На този декор десетки самолетни компании, измежду които Virgin Australia, Thai Airways и Avianca, се борят за оцеляването си. Миналата седмица Международната асоциация за въздушен превоз предвижда, че промишлеността ще загуби над 84 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР