Втората на изборите политическа сила Продължаваме промяната няма да преговаря

...
Втората на изборите политическа сила Продължаваме промяната няма да преговаря
Коментари Харесай

Продължаваме промяната няма да участва в преговори за кабинет на ГЕРБ

Втората на изборите политическа мощ " Продължаваме промяната " няма да договаря с ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Решението е взето от Националния съвет на партията, заяви съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

" Ще бъдем градивна съпротива на кабинет на ГЕРБ. Нашите гласоподаватели - над половин милион души, поддържаха Политическа партия с ясното обръщение, че няма да влезем в коалиция с кражбата. Правим това, което сме дали обещание. Това значи, че няма да отидем на разговори с ГЕРБ за първия мандат ", подчерта Василев.

По думите му българските избиратели са били изправени пред доста ясен избор - от една страна ръководство, което са видели последните 8 месеца, а въпреки това - връщане към ръководството на ГЕРБ и господин Борисов.

" Изборът беше изработен, оттук насетне мандатоносителят има опцията и правото да образува кабинет, по този начин както ние на изборите предходната година сформирахме доста комплицирана коалиция ", уточни Василев и добави:

" Най-важното нещо за България сега е да има градивно ръководство. Няма да пречим за сформирането на кабинет. Има редица политики, които желаеме да подкрепим, и се надяваме да бъдат препоръчани ".

От своя страна водачът на Политическа партия Кирил Петков изясни, че до момента в който са обикаляли България по време на предизборната акция, са разбрали, че за българските гласоподаватели е значимо по какъв начин ще мине тази зима. 

Той изчете всички политиките, по които партията ще бъде конструктивна опозиция -  Закон за Антикорупционната комисия с проверяващи функции; въвеждане за механизъм за следствие на основния прокурор от български съдия; увеличение на минималната работна заплата на 50% от междинната работна заплата от 1 януари или това значи увеличение на 860 лева.; увеличение на пенсиите с 20%, с цел да могат да изпреварват инфлацията; нова формулировка за енергийна беднотия и две цени за ток, газ, вода и парно на база на консумацията; ; Вдигане на данъчния заем за фамилии с деца на 50%; таван на цената на тока за бизнеса от 250 лева за мегаватчас; таван за цената на газа; заплатите на учителите да продължат да са 125% от междинната работна заплата; стартови заплати за младите медици от 1500 лева за здравна сестра и 2000 лева за млад лекар; опазване на в този момент съществуващата данъчна политика; бюджетен недостиг до 3%; поддръжка за влизане на България в Еврозоната и Шенген; 160 000 лева предел за регистрация по ДДС; приемането на 22 закона, нужни за осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност.

" Ясно ще бдим за тяхното осъществяване и ще сме подготвени да работим с всички политически сили в границите на Народното събрание и парламентарните комисии ", означи някогашният министър председател.

Василев и Петков показаха, че се надяват ГЕРБ да съумеят да сформират държавно управление, само че в случай че вторият мандат отиде при " Продължаваме промяната ", ще бъде извършен Национален съвет, където ще се разиска дали партията ще опита да образува кабинет.

Попитан за офертата за закупуването на самолети " Грипен ", Кирил Петков отговори следното:

" Тук ясно би трябвало да се съобщи, че такива решения, които включват многомилиардни употребения на публични средства би трябвало да се вземат от новия парламент. Според нас не е работа на служебния кабинет да взима такива решения ".



Очаквайте детайлности!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР