Втората майка? Лелята е третият най-важен човек в живота на

...
Втората майка? Лелята е третият най-важен човек в живота на
Коментари Харесай

Лелята е третият най-важен човек в живота на племенниците

Втората майка? Лелята е третият най-съществен човек в живота на племенниците! Ето за какво!

Родителите, бабите и дядовците не са единствените, които дефинират развиването на детето. Майките и татковците възпитават и учат децата си. Бабите и дядовците ги обичат и ги глезят. Но животът на детето ще бъде пълностоен единствено с любяща, страхотна вуйна.

Каква роля играят лелите в живота на децата:

1. Лелята е отличен преподавател. Тя постоянно ще предложи на детето уместно решение на казуса и ще му помогне да усвои нови познания, било то от учебната стратегия или сложни житейски уроци.

2. Лелята подарява отлични дарове. Като предписание, тя обича да прави на своите племенници необикновени изненади, тъй като едно прелестно ненадейно дете е радостно дете!

3. Лелята е необикновен слушател. Понякога детето се нуждае от помощ и препоръки, само че счита, че не може да ги потърси от родителите си. Тогава на помощ идва неговата вуйна.

4. Лелята е всекидневен психолог. Тя постоянно има положителни препоръки за живота, които с подготвеност споделя. Лелята по-добре от другите схваща проблемите на племенниците си.

5. Лелята е добър педагог. Подобно на родителите лелята изяснява значимостта на полезностите в живота на децата и им споделя за положителното и неприятното.

6. Лелята е по-добра, от която и да е бавачка. Обича да прекарва времето си с племенниците си. Лелята постоянно е подготвена да поеме отговорност за дребните членове на фамилията. А с вуйна е по-забавно и по-лесно!

7. Лелята в никакъв случай няма да наскърби и накаже племенниците си. Като предписание, лелята се държи по-спокойно, когато би трябвало да уточни неправилното държание на детето. Затова детето е по-склонно да я изслуша.

Защо да бъдете вуйна е прелестно:
Малките деца носят наслада в живота на вуйна си. Комуникацията с децата сама по себе си е превъзходен подарък, който не се дава на всички. Освен това лелите могат да кажат на своите племенници за всички глупави неща, които родителите им са създали в детството си!

6 неща, които получавате, когато станете вуйна:

1. Ще се насладите на играта. Никога не пропускате рождения ден на племенниците си или късмет да играете с тях. И с кого отивате в музея, на кино, спектакъл или концерт, в случай че не с племенника си?

2. Какво чувство единствено, когато се роди племенник или племенница! Този ден ще се трансформира в специфичен за вас. Без значение какъв брой племенници към този момент имате, вие ще желаете те да са още повече.

3. Прегръдки! Колкото повече деца в близост, толкоз повече проявления на обич! Децата обожават прегръдките и се привързват към възрастните, които ги прегръщат. И вие, като вуйна, няма да бъде изключение!

4. Ще наблюдавате растежа на племенниците и племенничките си. Ще видите по какъв начин те порастват и се трансформират. И постоянно ги подкрепяте, а може би и малко ги глезите. Но децата ще помнят това и ще ви бъдат признателни през целия си живот!

5. Племенниците ви оказват помощ да понижите напрежението. Ако сте изтощени от работа или от живота – няма нищо по-добро от това да играете или просто да говорите с племенниците си. Това ще ви освободи от напрежението и ще забравите за всекидневието.

6. Купуването на дарове ще се трансформира в чудесно развлечение за вас. Тъй като добре познавате племенниците си, можете елементарно да изберете страхотни дарове за тях. Все отново не прекалявайте с бонбоните!

Да бъдеш вуйна е подарък от ориста!

Комуникацията сред лели и племенници е съвършен метод за единение и доближаване в фамилията. Лелята може да стане отличен посланик и връзка сред деца, техните родители, баби и дядовци.

За племенниците тя ще се трансформира в същински другар, а за по-възрастните членове на фамилията – човек, който може да изясни особеностите в държанието на детето, които не могат да схванат по разнообразни аргументи.

Надяваме се, че в този момент ви е ясно за какво лелите са толкоз значими за племенниците. Имахте ли обичана вуйна в детството си? Или може би самите вие сте станали вуйна? Кое от двете?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР