Втората масова стрелба с още жертви и ранени, докато страната

...
Втората масова стрелба с още жертви и ранени, докато страната
Коментари Харесай

Нова масова стрелба: Много жертви и ранени в три села

Втората всеобща пукотевица с още жертви и ранени, до момента в който страната скърби за учениците, убити в първата офанзива.

Загиналите при новата покруса са осем, измежду потърпевшите към момента има в сериозно положение.
Извършителят е мъж на 21 години, който нощес е гърмял слепешката в три обитаеми места.

Инцидентът е станал нощес малко преди среднощ в дома на ранения юноша

Млад служител на реда и сестра му в село Дъбона са убити на скамейка.

На всеки час в продължение на 20 минути в селото звънят камбаните за осемте убити младежи. Все още не са известни претекстовете. Стрелецът е на 21 години. Това, което стана ясно е, че бащата му е боен, а майка му – здравна сестра. Новата пукотевица става при започване на тридневния печал, разгласен след нещастието в учебно заведение в центъра на Белград в сряда.

Има един огромен въпрос за всички – освен за Сърбия, а за Европа, за света – Къде се загубихме, добави Желко Йович

След спор в учебния двор на село Дубона 21-годишен юноша се връща при връстниците си с пушка и револвер и стреля слепешката.

Сред ранените е внукът на Добрица Илич. “Децата пристигнаха тук, с цел да отпразнуват раждането на бебе на другар. Децата се събират на детската площадка, край паметника. По едно време моят внук се обади на сина ми и сподели - тате, ела, загивам. Представете си. От едната къща до другата са 50 метра. Ела тук е кланица. Когато пристигнах, нито един не беше на крайници, всички лежаха на земята. Четирима починаха на място, не знам какъв брой са ранени ”, описа Добрица Илич, родственик на прострелян.

Издирва се 21-годишен мъж

Младият служител на реда, който е измежду жертвите, не е бил на промяна. Загива и сестра му.

„ Шокирана съм. Дъщеря ми пие успокоителни. Не можахме да спим цялата нощ. Те израснаха дружно от детската градина, до началното учебно заведение и гимназията “, споделя Даниела, гражданин на Дубона.

Повече от 10 души са ранени, причинителят се търси

Нападателят се придвижва към други две обитаеми места - Мали Орашие и Шепшин, където продължава да стреля слепешката.

Тази заран той бе арестуван, откакто полицията го търси цяла нощ, в това число с дронове и хеликоптер. С такси е стигал до село Винище, където се укрил при свои близки. Арестувани са чичо му и дядо му. В къщата им са открити бомби, автоматизирана пушка и боеприпаси. След следващата всеобща пукотевица сръбският президент Александър Вучич разгласи нови ограничения.

Момчето единствено е съобщило за стрелбата и се е определило като „ умопобъркан “

„ Всеки, който има оръжие, а това са към 400 хиляди души, не приказвам за ловно оръжие, ще би трябвало да мине през нова оценка на годността. След това няма да бъдат повече от 30-40 хиляди души с утвърждение. На процедура ще извършен цялостно разоръжаване в Сърбия “, сподели той.

„ Много хора постоянно са били въоръжени - някой незаконно, други - легално, само че е реалност, че през последните години поради всички войни в нашия район, има доста незаконно оръжие. Имаше и доста обири на военни и полицейски хранилища “, сподели Александър Животич, учител в университета в Белград.

Властите възнамеряват да се усили полицейското наличие към учебните заведения в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР